Brief Belastingdienst aan onze huurders

Brief Belastingdienst aan onze huurders

Woningbouwvereniging Langedijk heeft inkomensgegevens van alle huurders opgevraagd bij de Belastingdienst.


Al onze huurders ontvangen deze periode een brief van de Belastingdienst. Hierin staat dat Woningbouwvereniging Langedijk de inkomensgegevens heeft opgevraagd. Per huishouden heeft de Belastingdienst aan ons aangegeven of het huishoudinkomen hoger of lager is dan € 40.349,-.  

Waarom doen wij dit?

Wij werken aan het betaalbaar houden van het huren en andere woonkosten voor al onze huurders. Wij willen dat de huren passen bij het inkomen van onze huurders. Daarvoor hebben wij dit jaar nieuwe maatregelen bedacht. Een van die maatregelen is de jaarlijkse huuraanpassing per 1 juli in een aantal gevallen te baseren op het inkomen. In een aantal gevallen willen wij de huur verlagen, maar ook in een aantal gevallen de huur verhogen op basis van het inkomen van de huurder. Daarom hebben wij inkomensgegevens van alle huurders opgevraagd bij de Belastingdienst.

Wacht op ons voorstel tot huuraanpassing

De gegevens zijn gebaseerd op belastingjaar 2015. Voor 1 mei 2017 krijgt u van ons een huuraanpassingsbrief. In deze brief staat of uw huurprijs verandert. Wij adviseren u om deze brief af te wachten. Als in deze brief staat dat u een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt, maar uw inkomen is nu minder dan € 40.349, kunt u bezwaar maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging. Meer informatie hierover wordt gegeven in de huuraanpassingsbrief.